top of page

#iamgreekbeast#



Kdo je ta řecká šelma?

Mnozí ji budou znát z tréninků v hale, v téhle době ho najdete nejspíš na hřišti u Jungmannovy školy na Bedřichově. Řeckou šelmu jsem požádal o pár informací o něm, aby se s jeho kariérou seznámili i ti méně znalí.

„Mé jméno je Nikolaos Noumeros a právě na Instagramu mě najdete pod #iamgreekbeast#

Basketbal jsem začal hrát v Jihlavě v 8 letech v BK Jihlava. Od začátku mě trénoval trenér Petr Pešout. Hrál jsem zde do svých 14 let.

Nymburk – další výkonnostní stupínek v mé kariéře. Tady jsem se stal vícemistrem republiky U15 let a v kategorii U17 mistrem ČR.

Liberec – během ročního působení jsem byl členem extraligových družstev U17 a U19.

GBA – v basketbalové akademii jsem nadále rozvíjel svoje dovednosti a s extraligovým týmem U19 jsme soutěž vyhráli.

Reprezentace – měl jsem tu čest hrát za Českou republiku v kategorii U16 a U18.

USA – v Americe hraji basket už druhým rokem. Nastupoval jsem za tým Saints Santa Fe College na Floridě kousek od Orlanda. Vyhráli konferenční titul střední Floridy a v tom roce mě zvolili do 1. konferenčního týmu ligy. Nadcházející sezónu zahájím na univerzitě v Jižní Karolíně – Francis Marion University. Pro studium jsem si zvolil obor sportovního managmentu. Během pobytu v Jihlavě se snažím dobře připravit do reprezentace U24 let a na další důležitou sezonu za velkou louží.

V květnu jsem dostal příležitost od Pešiho trénovat v Jihlavě a pokusil jsem se předávat svoje kariérní zkušenosti a znalosti klukům z BC Vysočina. Věřím, že to pro kluky bylo zajímavé zpestření a získání nových tréninkových metod a zlepšování basketbalových dovedností.“


Niku, přejeme ti v nové sezóně hodně sportovních i studijních úspěchů „Good luck“



コメント


bottom of page