top of page

Legenda končí, mládí nastupuje

V polovině léta ukončil svojí hráčskou kariéru Petr Benda, který s basketbalem začínal u nás v Jihlavě. Petr patří mezi největší legendy českého basketbalu, když v dresu Nymburka získal rekordních 14 titulů mistra české ligy, ve které odehrál za 22 sezon více než 800 utkání a nastřílel více než 8 300 bodů. Kromě toho přidal také několik desítek zápasů v reprezentačním dresu, kde působil také jako kapitán.

Petrovi gratulujeme ke skvělé kariéře a přejeme hodně štěstí do další životní kapitoly.


Ani přes konec Petra Bendy se však nemusí jihlavský ani český basketbal obávat o svojí budoucnost, což dokazují úspěšné letní výkony mladíků, kteří u nás stále působí nebo prošli naším klubem.


Jednoznačně největším letním úspěchem českého basketbalu je historické zlato z Univerziády v Číně. Součástí tohoto úspěchu byl také náš odchovanec Nikolaos Noumeros (#iamgreekbeast), jehož představení jsme přinesli v nedávném článku - https://www.bcvysocina.cz/…ast. Nik nás po svém návratu navštívil na soustředění, kam přivezl ukázat medaili, a podělil se o své zážitky a zkušenosti. Niku, ještě jednou děkujeme, gratulujeme a přejeme další úspěchy v tvé kariéře.













Členem reprezentace U16, která se zúčastnila evropského šampionátu divize B v Rumunsku, byl Michael Prokýšek. Český tým skončil na této akci na osmém místě a Michael se zapojil do všech osmi utkání s konečným průměrem 7,3 bodů na zápas. V širší nominaci a přípravě na šampionát figuroval také náš další odchovanec Martin Vraspír, který se však bohužel na závěrečný turnaj z důvodu nemoci nepodíval. Michaelovi a Martinovi gratulujeme k nominaci do reprezentace a přejeme hodně úspěchů do dalších sezon.
















Kromě “pětkového” basketbalu jsme měli zástupce na reprezentační akci v rámci basketbalu 3x3. Tím byl Matěj Dáňa (na fotce s číslem 88),, který se zúčastnil Nations League U21 v Litvě. Kromě tohoto úspěchu Matěj v létě také prodloužil smlouvu v Basket Brno, kde v minulé sezóně odehrál více než 20 zápasů v nejvyšší soutěži. Také Matějovi gratulujeme nejen k úspěchům ve 3x3, ale také k podpisu nové smlouvy v nejvyšší soutěži a přejeme hodně štěstí v kariéře.


Comments


bottom of page