top of page

Memoriál Zdeňka Holého, který jsme s U12 Mix odehráli? Viz níže ;-)

Možnost odehrát zápasy s několika týmy ve dvou dnech se neodmítá. Rádi jsme přijali pozvání na nultý ročník Memoriálu Zdeňka Holého v Pelhřimově. Turnaj byl vypsaný pro kategorii U12 (2013 a mladší), zatím bez dalšího rozlišení, takže jsme složili sestavu z holčin i kluků 2013 až 2016. Systém turnaje byl každý s každým.



V sobotu jsme začali zápasem proti nám neznámému Havlíčkovu Brodu. Lehkou nervozitu navodila výšková převaha havlíčkobrodských kluků, ale jak průběh zápasu ukázal, tak zdání může někdy klamat. Druhý sobotní duel proti Humpolci byl podobného průběhu. Nutno podotknout, že oba celky hrály s dětmi, které třeba s basketem teprve začínají, takže jsme proti nim měli tréninkový náskok. I tak to byla dobrá utkání hlavně pro naše holčiny a nejmladší kluky, kteří nejsou tak otrkaní, nebo z předchozích sezón spoléhali na výkony starších a zdatnějších spoluhráčů a teď se museli se vším více popasovat sami.


Neděle se nesla v duchu soupeření s holčinami a kluky z Pelhřimova. Věděli jsme, že už to budou mnohem těžší zápasy, i když tomu možná výsledné skóre neodpovídá. Trochu se nám proti sobotě obměnila jak hráčská, tak i trenérská sestava. V obou utkáních jsme vycházeli z těsné obrany a rychlých protiútoků. Skóre průběžně narůstalo v náš prospěch a i díky tomu se mohla prostřídat celá soupiska. V průběhu celého turnaje se náš výkon zlepšoval a v zápase o zlato jsme předvedli asi nejlepší výkon.


Všechny zápasy nám daly další herní zkušenosti a než byla utkání ukončena, tak jsme museli makat opravdu naplno. Všichni zaslouží velkou pochvalu za přístup v obraně. Jasně, někdy to zaskřípalo, ale 100% nic není a nikdy nebude. V útoku jsme se někdy trošičku trápili na doskoku a v zakončení. Nicméně na začátku sezony děti ukázaly parádní, mnohdy velmi kolektivní výkon a po zásluze celý turnaj ovládly.


Výsledky:


vs. TJ Jiskra Havlíčkův Brod 107:17


vs. TJ Jiskra Humpolec 105:14


vs. BK Sojky Pelhřimov holky 92:32


vs. BK Sojky Pelhřimov kluci 91:35



Sestava:


Hanauerová, Jiráková, Kopečná, Mareš, Rutschová, Bouchner, Čurda, Doubek, Herout, Jungr, Klusáček A., Klusáček D., Nosek, Novák A., Novák Š.


댓글


bottom of page