top of page

MČR U11 Mix - Česká Třebová



Stejně jako v loňském roce, tak i letos jsme si zajistili účast na Mistrovství České republiky kategorie U11 Mix, který pořádal klub BK Litomyšl. Samotný turnaj se odehrál v nedalekých městech Česká Třebová a Ústí nad Orlicí. Naše družstvo bylo nalosováno do skupiny D, ve které jsme měli za soupeře družstva Tygři Praha a BK Brandýs nad Labem.


V prvním zápase jsme nastoupili proti Tygřicím z Prahy. Na našich hráčích a hráčkách byla znát nervozita a dá se říct, že na děti dolehla i tíha turnajové atmosféry, se kterou se většina setkala poprvé. I přesto jsme hráli celkem dobrý basket a se soupeřem, který byl postaven na velmi šikovných děvčatech, drželi krok a byli po většinu zápasu o pár bodíků napřed. Zápas se rozhodoval v posledních minutách, kdy nám soupeř odskočil a my jsme již nebyli schopni zareagovat. Menší kaňkou je, že nám stolek v první čtvrtině ubral 2 body. To jsme si ověřili až při dodatečném shlédnutí záznamu. Každopádně to byl pěkný zápas s velmi dobrým soupeřem.

K druhému zápasu jsme nastoupili proti družstvu BK Brandýs nad Labem. V tomto zápase jsme na našeho soupeře nestačili jak fyzicky, tak technicky a možná jsme ani sami sobě nevěřili, že můžeme uhrát lepší výsledek. Prohra o 55 bodů s pozdějším celkovým vítězem turnaje nemusela být až tak vysoká.

Po dvou porážkách jsme zamířili do skupiny o 9.-12. místo.


Zde jsme v prvním zápase nastoupili proti družstvu TBS Přerov. Proti sympaticky hrajícímu soupeři jsme měli pomalejší rozjezd, ale postupem času jsme naše vedení navyšovali až na rozdíl větší než 20 bodů. V samotném závěru sice soupeř ztrátu umazal, ale to již na hřišti byli naši méně zkušení hráči, kteří teprve nabírají herní ostruhy. Do dalšího zápasu proti týmu SŠB Pardubice jsme vlétli jako uragán a v poločase vedli o 20 bodů. Celkově jsme zápas vyhráli rozdílem 44 bodů a předvedli zatím nejlepší výkon. V neděli jsme nastupovali do posledního zápasu proti týmu SKB Rokycany s menšími obavami, protože únava již byla patrná na většině družstva. Ta si projevila i v zápase, kde jsme se prali hlavně sami se sebou, neproměňovali jsme jasné šance a nehráli co umíme. Konečná porážka o 14 bodů asi odpovídala momentálnímu rozpoložení.


Celkově jsme stejně jako v loňském roce obsadili 10. místo. Vůbec nás to nemrzí, protože jsme si ověřili, že snad kromě družstev, které se probojovaly do semifinále bychom byli schopni hrát vyrovnané zápasy s každým, kdo na turnaji byl. Z tohoto pohledu není pořadí vůbec důležité. Hlavní je, že si děti turnaj užily v maximální možné míře, (až na Tobíka, který bohužel kvůli zdravotní indispozici turnaj proležel), nabraly herní zkušenosti, pochytaly hromadu duchů na internátu, zajezdily na tobogánu v bazénu a užily si spoustu další srandy. Skvělá byla i divácká kulisa, kterou nám naši fanoušci v každém zápase připravili. Byli opravdu slyšet a fandili na jedničku, za což jim moc děkujeme. Hlavně Peši předvedl životní výkon, když se projevila jeho zkušenost ze sparťanského kotle, který kdysi navštěvoval. I jako reportér posunul laťku o level výš a při předávání informací z turnaje i zákulisí si vedl znamenitě. Basketbal je týmový sport, tak nebudeme hodnotit jednotlivce, protože všichni, kdo tam byli, si zaslouží jedničku.

!!! Byli jste všichni super !!!



Výsledky:

BC Vysočina - Tygři Praha 39:48 (20:18) Foto

BC Vysočina - BK Brandýs nad Labem 32:87 (12:36) Foto

BC Vysočina - TBS Přerov 45:41 (21:11) Foto

BC Vysočina - SŠB Pardubice 68:24 (32:12) Foto

BC Vysočina - SKB Rokycany 38:52 (20:30) Foto














Comments


bottom of page