top of page

První víkend nové sezóny máme za sebou (14.9.-15.9.2024)

Máme za sebou první oficiální zápasy nové sezóny 🥳


Dařilo se chlapcům U19, kteří vyhráli oba své domácí zápasy 👍⛹️‍♂️


Naopak dívky ani chlapci kategorie U14 své úvodní zápasy nezvládli a sezónu zahájili porážkami.



U14 dívky

BC Vysočina - BK Studánka Pardubice 5:153 ❌


V prvním letošním utkání ligy U14 jsme hostili tým z Pardubic. Ze začátku jsme byli 5 minut schopni držet trochu tempo, ale poté se naplno projevila kvalita soupeře a naše nesehranost. Bohužel jsme se v této sestavě potkali poprvé, což je za 4 týdny trénování opravdu málo. Máme sice hodně mladé družstvo, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Chybovali jsme v útoku i obraně až moc často a soupeř většinu košů dal zadarmo.



U14 chlapci

Skokani Brno A - BC Vysočina 100:36 ❌



U19 chlapci

BC Vysočina - BK NAPOS Vysoká n. L. 85:53 ✅

BC Vysočina - Tesla Pardubice 78:65 ✅


Jako první do soutěžních utkání v tomto ročníku vstoupili naše devatenáctky, které tímto zápasem zahájily sérii čtyř domácích zápasů. Začátek sezóny bývá často ošidný a tak před utkáním panovala lehká nervozita jak u týmu, tak i ve velmi slušně zaplněném hledišti. Vstup do zápasu se nám vydařil a bodovalo všech našich 5 hráčů na hřišti. Jelikož se dařila i obranná fáze, vedli jsme už v 5. minutě o 12 bodů. Chtěli jsme hned na začátku zapojit co nejvíce hráčů, jelikož družstvo bylo nabito 12 natěšenými borci. Hra se tím vyrovnala. V jednu chvíli se Napos nebezpečně přiblížil, ale koncovka poločasu byla opět v naší režii - skóre 45:31. Ve 3. čtvrtině jsme navýšili o dalších 9 bodů a tak do rotace mohli jít opravdu všichni. Nezklamal nikdo. Kluci předvedli hned na začátku sezóny velmi dobrý výkon.

V neděli to ovšem chtělo ještě o trošku větší zápal, poněvadž přijel soupeř, který nám vždy pěkně zatápí - Tesla Pardubice pod vedením zkušeného lodivoda pana Procházky. Ten na nás dokáže svůj tým dobře připravit, a tak nás nikdy nečeká nic lehkého. Ale hraje se vždy v přátelské atmosféře výborný basketbal. Ten tým doprovází početná a spřátelená skupina fanoušků, s kterými je radost se pobavit. Vyrovnané utkání do poločasu bavilo početné publikum. Hezké akce se střídaly na obou stranách, jen střelci byli poněkud zamrzlí. Nebo to bylo výbornými obranami. Zkrátka skóre o poločase bylo 34:30. Třetí čtvrtina patřila Vincovi (19 bodů). Ten zasypal soupeře 5 trojkami a definitivně zlomil jejich odpor. V poslední čtvrtině jsme nechali základní sestavu odpočívat a do hry se dostali kluci, kteří ukázali, že na to mají. To by mohla být naše síla. V plné sestavě můžeme být velmi silní. Do hry může jít prakticky kdokoliv, i když pro trenéra je to rébus, prostřídat 12 hráčů, kdy hrát chce samozřejmě každý. Chválím kluky za výborný vstup do sezóny.


Commentaires


bottom of page