top of page

Přípravné kempy U14 až U19

Jak je zvykem už asi posledních 10 let, druhý a třetí týden v srpnu je rezervovaný pro přípravu na novou sezónu na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Zde máme zázemí a výživné stravování od skvělého kuchaře Franty a dalších.


Mladší kluci měli tentokrát smůlu na chladné a deštivé počasí, takže nemohli využívat svah sjezdovky k posílení kondice. Trenérská dvojička Láďa Král a Vlasta Novák s částečnou participací hlavního kouče Pešiho a za podpory asistentů Vincenta Pešouta s Lukášem Kourkem si však zkušeně poradila a využívala mimo haly na 3.ZŠ i další vnitřní prostory. Dvě tréninkové jednotky dopoledne, přestávka na oběd a další dva tréninky odpoledne. Náplní tréninků mimo nabytí fyzické kondice byly hlavně herní dovednosti jednotlivce (driblink, obrana, střelba, hra 1-1, ...). V modelových zápasech byl kladen důraz na týmovost, uvolňování, zkrátka realizace cvičení do praktické hry.

Luky tvrdě učil potencionální hráče na pozice 4 a 5 krokové variace ve vymezeném území, hře 1-1 a zakončením oběma rukama. Vinca zase předváděl ostatním hráčům pohyb mimo vymezené území, clonění, uvolňování, hru 1-1, střelbu za 3 body. Kondiční trenér Vlastaman se zaměřil na kratší tréninkové jednotky pro zvýšení výskoku (plyometrie), posílení paží, sprinty. Láďa se věnoval mimo ostatních cvičení zejména obnovení zažitých dovedností z minulé sezóny.


Vinca předvádí ballhandling

Vinca – zůstává věrný BC Vysočina

Vašek - draft NY Knicks

Eda - draft LA Lakers

Mates za Česko, Kuba za Memphis Grizzlis a Pavlík

Tomio jako Lebron James


Závěrečný blok jsme věnovali turnaji 3x3 za účasti 6 družstev. Napínavé boje ve skupinách s překvapivými výsledky, bouřlivé finále. Dramatickou bitvu nakonec pro sebe rozhodl tým ve složení Matouš, Robin, Honza H. Poražení finalisté Tomio, Patrik a Matěj K. srdnatě vzorovali. Sladká odměna nejen pro vítěze následovala.


Bratrský boj – Honza a Kuba Novákovi

3x3 – Patrik proti Matymu

Robin a Maty

Relax při sledování finále 3x3

Největší překvapení na čtvrteční podvečer připravil Peši, neboť přivezl na besedu držitele zlaté medaile z univeziádních her v Číně, našeho odchovance Nikolaose Noumerose (#iamgreekbeast). Medaile kolovala při besedě o zápasech, tréninku, vzdělání a způsobem stravování mezi kluky. Podpisy a fotky s Nikem byly samozřejmostí, neboť Instáč si to žádá...





V galerii najdete i pár obrázků ze života mimo tělocvičnu.


Společné foto


Realizační tým

Zleva – statický asistent č.1, head coach Peši, výkonní asistenti Luky a Vinca, poradce a kondiční kouč Vlastaman, kouč U15 Láďa, statický asistent č.2


Společné foto U17 a U19 u Zdi nářků





Comentarios


bottom of page