top of page

Rozhovory s našimi odchovanci/odchovankyněmi - Nikolaos Noumeros

Máme zde již srpen, který pro nás znamená zahájení přípravy na novou sezónu. Máme za sebou první soustředění, další probíhají nebo se neodkladně blíží, a my jsme se rozhodli vám v tomto období přinést sérii rozhovorů s našimi aktuálně nejúspěšnějšími odchovanci/odchovankyněmi, ale i těmi kdo v nedávné době prošli naším klubem a úspěšně pokračují ve své kariéře mimo náš klub.


Nikolaos Noumeros – začínáme Nikem, který uplynulou sezónu strávil v týmu Francis Marion v Jižní Karolíně (NCAA D2). Minulé léto byl důležitou součástí historického úspěchu českého basketbalu v podobě zlata z Univerziády v Číně, čímž se stále ve velmi mladém věku stal jedním z nejúspěšnějších odchovanců jihlavského basketbalu. Nik neváhal a po Univerziádě přijel na kemp na Fajťák pohovořit a podělit se o své zážitky a zkušenosti s našimi mladými následovníky (psali jsme již zde https://www.bcvysocina.cz/post/legenda-končí-mládí-nastupuje).


V minulé sezóně v americké NCAA měl Nik v průměru neuvěřitelných 11,7 bodů, 8,9 doskoků a 3,1 asistencí na zápas. Co pro něj znamenala uplynulá sezóna se dozvíte v krátkém rozhovoru níže.


  1. Jak se ti dařilo v uplynulé sezóně a jak jsi s ní spokojený? 

Sezóna pro mě bohužel byla smolná z důvodu zranění. Hned na začátku sezóny jsem si zranil kyčel, která limitovala můj výkon po fyzické i mentální stránce. Když jsem konečně toto zranění vyléčil přišlo další, a to zlomení prstu kvůli kterému jsem chyběl 10 zápasů. To hlavní, co si z této sezóny odnáším je, že jak zdraví těla a mysli jsou základem úspěchu pro sportovce. Beru to jako pozitivní zkušenost a dívám se na to optimisticky, že to nebylo nic vážnějšího.


2. Co si myslíš, že se ti v uplynulé sezóně nejvíce povedlo?  

Nasbíral jsem plno zkušeností, které rozhodně použiji v dalších etapách mojí kariéry, které bych bez této sezóny nikdy nezískal. Mají pro mě větší hodnotu do budoucna.


3. Kde strávíš příští sezónu a jak se na ní těšíš?  

Příští sezónu budu hrát poslední rok univerzitního basketbalu za školu Wayland Baptist University v soutěži NAIA 1. Divize v Texasu. Můj tým za poslední 2 roky postoupil na celoamerické finále, což je obtížné při tak velké konkurenci a úrovni basketbalových hráčů a týmu.


4. Máš nějaké plány do budoucna ve své kariéře, jakým směrem se chceš vydat? 

Chci dokončit univerzitní kariéru s vysokoškolským diplomem a pak se vydat na cestu profesionálního basketbalisty a pokračovat kariéru v místě, kde bude pro mě nejlepší situace pro můj herní, kariérní a osobní rozvoj.


Děkujeme Nikovi za rozhovor a přejeme, ať se mu v příští sezóně vyhýbají zranění a zaznamená hodně sportovních i studijních úspěchů 🎓⛹️‍♂️💪



Comments


bottom of page