top of page

Víkend plný výher 💪 (5.-6.10.2024)

Tento víkend se do hry zapojilo 7 různých družstev a hned 5 z nich vyhrálo oba své zápasy 💪😍 Svá venkovní utkání zvládli vítězně chlapci U12, dívky U17 a také muži. Doma pak v sobotu 2x zvítězili chlapci U17 A i B. Naopak obě družstva kategorie U14 vezou z venku po dvou porážkách.



U12 chlapci

SK Renocar Podolí - BC Vysočina 44:73 ✅

BC Vysočina - TJ Třebíč 76:35 ✅


Po 14 dnech jsme se opět představili na venkovní palubovce, tentokrát v Podolí u Brna. S družstvem Renocaru se kluci střetávali v loňské sezóně v mixu a většinou byli úspěšní. Letos už nastupujeme bez děvčat, proto do týmu přišli noví kluci, kteří si zvykají. Vlastně nám zkušenosti platné moc nejsou. Zkrátka do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a že se budeme na konci radovat my. Naše první pětka skvěle bránila a i zakončení bylo celkem slušné. Výsledek 1. čtvrtiny 19:8 pro nás ještě podpořila druhá pětice a o poločase byl stav 38:22 pro nás. Ani ve 2. půli jsme nepolevili v nastoleném tempu a utkání jsme dovedli do vítězného konce i přes dobrý výkon domácích.

Ve 2. utkání jsme v regionálním derby s Třebíčí potvrdili roli favorita, kdy jsme se do soupeře zakousli a nepustili. Mohli jsme si dovolit vystřídat naše hvězdičky a mlaďoši zjišťovali, že bez lídrů musí hrát. Nabíhat, bránit, střílet, no zkrátka že musí být vidět. Třebíč nám nedarovala ani píď zadarmo. Hráli trošičku zatažitěji, ale já zastávám názor, že i na to musí kluci umět hrát. Třebíč není jednoduchý soupeř a vítězství si vážíme.

Musím kluky pochválit. Vydrželi běhat oba zápasy a předvedli dobré výkony.



U14 chlapci

BCM Olomouc - BC Vysočina 96:41 ❌

BCM Orli Prostějov - BC Vysočina 96:23 ❌


 


U14 dívky

Basket Slovanka - BC Vysočina 103:24 ❌

HB Basket Praha - BC Vysočina 96:21 ❌



U17 dívky

KP Brno B - BC Vysočina 35:45 ✅

Vlčice Žďár - BC Vysočina 58:67 ✅


Další soutěžní víkend jsme opět absolvovali na palubovkách soupeřů, v sobotu na brněnském KP a v neděli u Žďárských Vlčic. Oba zápasy měly podobný průběh, v prvních poločasech jsme hráli jakoby se zataženou ruční brzdou a nebyli jsme to my. Ve třetích čtvrtinách jsme za to ale vzali a začali se soupeřkám přibližovat. Definitivně jsme ale oba zápasy překlopili na naši stranu až v závěrečných dějstvích, v sobotu jsme to zvládli o něco dřív a již sedm minut před koncem jsme vedli přes deset bodů. V neděli byl zápas proti bojovným a lépe se pohybujícím Vlčicím ještě vyrovnanější, do vedení jsme se poprvé dostali až v šesté minutě poslední čtvrtiny. Domácí se přesto nevzdali, ještě dvakrát si vzali vedení zpět, ale posledních jedenáct bodů padlo do jejich koše a my jsme se mohli radovat z poněkud překvapivého (s ohledem na průběh zápasu a herní projev soupeřek) vítězství, kterého si ale o to víc vážíme. Je vidět, že se vyplatí doufat v sebe sama až do konce. V obou zápasech se bodově více projevily velká i malá Kikča (zvláště v neděli tři trojky druhé jmenované pomohly při stahování náskoku soupeřek). V sobotu ještě více bodovala Betty a v neděli Klárka (její osobní střelecký rekord?), v neděli pak navíc velmi "potáhl" zápal Lindy K., který se projevil prací pod oběma koši a roztahováním rychlých protiútoků. Celkově tak můžeme být s víkendem spokojeni, vytěžili jsme víc, než na kolik jsme vypadali a hlavně jsme si ověřili, že letos se v naší skupině můžeme měřit opravdu s každým. A to si znamenám:-)


U17 chlapci A

BC Vysočina - SK Žabovřesky 81:76 ✅

BC Vysočina - BK Vlci Žďár 65:58 ✅


V sobotu nás čekal těžký soupeř, který své úvodní zápasy vyhrál, a my zjistili proč. Běhavý, velmi dobře organizovaný a slušně střílející družstvo, podpořené týmovou obranou. Jestli jsme chtěli uspět, museli jsme předvést to samé. Úvod jak z pohádky - vedení 7:0, následovaly další 3 trojky Honzy Havelky, no radost pohledět. Rychlý protiútok byl balzám na moje hlasivky. Hráli jsme skvěle. Celý první poločas, až na poslední 2 minuty, byl z naší strany odehraný perfektně. Bohužel za ty dvě minuty soupeř stihl korigovat na 46:39. Ve 3. čtvrtině začlo naše trápení. Soupeř se dostal do nebezpečného vedení 58:53, nám se však probudil střelec utkání Honza a skóre otočil v náš propěch 61:58. Drama začínalo. Soupeř si vzal poslední střelu ve čtvrtině a tím zase otočil výsledek na 63:61. Byla by velká škoda, kdybychom tak skvěle rozhrané utkání nedovedli do vítězného konce. Hráčům na hřišti pomohla hlasitá podpora hráčů z lavičky a vedení jsme zase strhli na naši stranu 66:65. Následující 2 minuty patřily nám a šli jsme do menšího trháku 77:69. Vítězství už jsme si vzít nenechali. Za zmínku stojí 37 bodů Honzy Havelky. Ale kde by byl střelec bez nahrávek od spoluhráčů, zkrátka parádní týmový výkon.

Sobotní utkání nám vzalo spoustu sil a my věděli, že nedělní utkání se Žďárem bude bolet. Základní pětka byla vyždímaná sobotním parádním utkání, ale sil už moc nezbývalo. Proto jsme se rozhodli protočit víc hráčů. Tím přišly i chyby, a tak z vedení 16:9 rázem bylo vyrovnáno. A takhle to šlo celý zápas. Když už jsme si vypracovali téměř 20ti-bodové vedení ve 3. čtvrtině 45:26 a konečně se rozběhli, rázem nás někdo vypnul. Konec 3. čtvrtiny byl 47:41. V poslední čtvrtině ve 3. minutě to bylo už jen o bod - 49:48. Time-outy moc nepomáhaly, ale přeci jen jsme se trochu uklidnili. Vyšlo pár rychlých protiútoků, abychom znovu odskočili na 59:48. Zdálo se, že bude hotovo, ale nebylo. Zase jsme dovolili Vlkům se přiblížit. V koncovce jsme ale udrželi pevnější nervy a vyhráli další utkání těsným rozdílem. Za dnešní výkon musím pochválit Vaška. V rozhodujících fázích nás hodně podržel a hlavně ubránil klíčového hráče soupeře Krčmáře. Ten se na něm vyfauloval a i to v koncovce rozhodlo v náš prospěch.

Celý víkend jsme hráli skvěle, ale vždycky, když si myslíme, že to půjde samo, se to zasekne. Kluci zaslouží obrovskou pochvalu a těším se, až se tento tým sehraje. Pak si mé hlasivky konečně odpočnou. Palec nahoru pánové!



U17 chlapci B

BC Vysočina - TJ Znojmo 54:52 ✅

BC Vysočina - TJ Znojmo 56:49 ✅






Muži

Draci Vysoké Mýto - BC Vysočina 73:85 ✅

BVK Holice - BC Vysočina 72:74 ✅

Comments


bottom of page