top of page

Výsledkově téměř dokonalý víkend (28.-29.9.2024)

Tento víkend nás čekalo pouze 6 zápasů a 5 z nich se nám podařilo vyhrát 😍🙏


Dvě výhry si v úvodních zápasech sezóny v připsal Mix U11 a na první úspěšný víkend navázali také chlapci U19, kteří znovu vyhráli obě svá utkání 💪


Z venku pak vezou jednu vysokou výhru a jednu porážku chlapci U13.




U11 mix

BC Vysočina - Vlčata Žďár nad Sázavou 57:36 (22:8, 30:22, 43:28) ✅

BC Vysočina - TJ Jiskra Humpolec 63:41 (20:10, 24:20, 44:32) ✅


Sezona U11 zahájena. Drobný organizační nedostatek donutil nedočkavce ještě si přispat, ale pak už jsme se všichni sešli na miniturnaji prvního kola OP U11. Přijely k nám týmy z Vysočiny, konkrétně žďárská Vlčata a humpolecké Jiskry.


Vlčata jsme měli v hlavách ještě z minulé sezony, kdy jsme s nimi prohráli na výjezdu v Uherském Brodě. Takže odhodlání, hlavně u kluků, nechybělo. Snahou v této sezoně bude stavět v pětkách čistě holčiny a čistě kluky. Proto na úvodním rozskoku zahajovaly holčiny a vstup měly parádní. Po první čtvrtce předávaly klukům zápas se čtvrnáctibodovým polštářem. Kluci zůstali na tom polštáři trochu ležet a Vlčata zlepšeným pohybem náskok okousala. Holčiny po přestávce zase zabraly a udržely Žďárské na šesti bodech, což dalo klukům do závěru zas trochu klidu.


Celý zápas nás pronásledovalo laksní zakončení. Šance byly, doskoky byly, třetí čtvrté pokusy byly, ale nic nechtělo propadnout obroučkou. Nutno dodat, že jsme si nemohli dělat úplně co jsme chtěli, protože soupeř byl velmi houževnatý a i když tomu skóre možná neodpovídá, zápas byl pro nás velmi přínosný.


Na jiskry z Humpolce jsme mohli mrknout v mezičase a protože jsme viděli další prohru Vlčat, tušili jsme, že i utkání s kolektivně hrajícími Jiskrami bude těžké. Prakticky se neslo ve stejném duchu. Holčiny bojovaly, kluci lehoulince pospávali, naštěstí jen jednu čtvrtinu. Celý druhý poločas byl velmi dobře odehraný a dotáhl nás k druhé výhře, která se nerodila vůbec snadno.


Všichni odvedli pěkný zlepšující se výkon a bylo fajn vidět, že i ti kteří nemají tolik odehráno můžou bez obav nastoupit. Na holčinách bylo postupně vidět, jak chtě nechtě braly větší porci odpovědnosti do svých rukou a na klucích zase, že se mohou spolehnout na širší rotaci a víc se podělit o balon. 



U13 chlapci

SKB FASTAV Zlín - BC Vysočina 28:92 ❌

Sokol Šlapanice - BC Vysočina 108:10 ✅




U19 chlapci

BC Vysočina - TJ Sokol Kbely 76:67 ✅

BC Vysočina - BK Brandýs nad Labem 90:50 ✅


Trenéři museli udělat před začátkem víkendu jednu nucenou změnu, kdy nemocného Žatyho nahradil v sobotu Ondra Matula a v neděli Hoři. V sobotním zápase chyběl i jeden z asistentů trenérů analytik Hoři. Ten studoval a dělal rozbor hry jak Brandýsa, tak Pelhřimova. Tento zápas začal celkem dobře. Vypracovali jsme si 10ti-bodové vedení, které bylo pro utkání rozhodující. Družstvo Kbel se představilo jako tým, který má dobré střelce, agresivní pivoty a celkem slušnou mezihru. My jsme vsadili na týmovost a rozložili síly na více hráčů. To se nám vyplatilo ve 4. čtvrtině, kdy se soupeř trochu přiblížil, ale my jsme včas reagovali a utkání dovedli do vítězného konce.


V neděli na nás čekal tým Brandýsa a my jsme ze soboty věděli, že je to tým, který se nevzdává, hraje běhavý basketbal podpořený celkem slušnou střelbou. Také rádi napichují obranu a to nám dělalo problémy v 1. půli. Do druhého poločasu jsme už ale našli recept a soupeři se vzdalovali. Opět jsme mohli rozložit síly na všechny hráče, kdy první pětka mohla v poslední čtvrtině odpočívat. Chválím! Naše hra byla často odměněna potleskem diváků. Když kluci udrží koncentraci, je to radost. V každém utkání se dařilo někomu jinému, a to je dobře. Pro soupeře jsme tak méně čitelní (i když náš analytik by našel recept na každého).


Za fotky děkujeme Vlastovi 📸


Kommentit


bottom of page